Peparkaksrutor med frosting
Pepparkaka
200 g rumstempererat smör
2 dl socker
4 ägg
3 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
2-3 msk pepparkakskrydda
2 tsk bikarbonat
1 dl rårörda lingon
Glasyr
200 g färskost
50 g rumsempererat smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 1 dl kokos
Vispa ihop smör och socker pösigt. Knacka i ett ägg i taget.
Rör i gräddfilen och lingonen.
Rör ihop alla torra ingredienser och rör ihop till en jämn smet.
Grädda i ugnen 30 minuter på 175 graders värme.
Rör ihop alla ingredienser till frostingen. Bred över kakan när den svalnat och strö på kokos.
200 g rumstempererat smör
2 dl socker
4 ägg
3 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
2-3 msk pepparkakskrydda
2 tsk bikarbonat
1 dl rårörda lingon
Glasyr
200 g färskost
50 g rumsempererat smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 1 dl kokos
Vispa ihop smör och socker pösigt. Knacka i ett ägg i taget.
Rör i gräddfilen och lingonen.
Rör ihop alla torra ingredienser och rör ihop till en jämn smet.
Grädda i ugnen 30 minuter på 175 graders värme.
Rör ihop alla ingredienser till frostingen. Bred över kakan när den svalnat och strö på kokos.
Kommentarer
Trackback