Snabb havrelimpa
Detta bröd bakar jag varje morgon på jobbet. Detta har blivit väldigt populärt och har verkligen satt sig i hotellet rykte i en positiv bemärkelse.
Det smakar bäst nybakat och jag kan rekomendera att göra en halv sats om ni är 8 personer som ska äta.
Vi har detta som lunchbröd och har bara smör till vilket räcker gott och väl.
1 påse santa maria torrjäst
ca 13 dl vetemjöl
4 dl havregryn
2 msk salt
2 msk socker (kan uteslutas)
7 dl vatten
Rör ihop alla torra ingredienser, dock bara 1 liter av mjölet. Rör i vattnet som måste vara 43-45 grader varmt, inte lägre och inte högre! blanda runt och arbeta ner resten av mjölet med en slev. Detta ska bli mer degsmet än deg. Den ska vara kletig, inte lös men kletig. Jäs unde bakduk eller plastfolie 1 timme.
Häll ut deg i 2 långa längder med hjälp av en degskrapa och strö på flingsalt.
Grädda i ugnen ca 30 minuter i 200 graders värme. Känn på undersidan ifall brödet är klart ( den ska vara torr).
Det smakar bäst nybakat och jag kan rekomendera att göra en halv sats om ni är 8 personer som ska äta.
Vi har detta som lunchbröd och har bara smör till vilket räcker gott och väl.
1 påse santa maria torrjäst
ca 13 dl vetemjöl
4 dl havregryn
2 msk salt
2 msk socker (kan uteslutas)
7 dl vatten
Rör ihop alla torra ingredienser, dock bara 1 liter av mjölet. Rör i vattnet som måste vara 43-45 grader varmt, inte lägre och inte högre! blanda runt och arbeta ner resten av mjölet med en slev. Detta ska bli mer degsmet än deg. Den ska vara kletig, inte lös men kletig. Jäs unde bakduk eller plastfolie 1 timme.
Häll ut deg i 2 långa längder med hjälp av en degskrapa och strö på flingsalt.
Grädda i ugnen ca 30 minuter i 200 graders värme. Känn på undersidan ifall brödet är klart ( den ska vara torr).
Kommentarer
Trackback