Blåbärskaka
Ingredienser
125 g Margarin
1 1/2 dl Socker
2 ägg
2 1/2 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bakpulver
2 msk Mjölk
1 msk Vaniljsocker
2 dl Blåbär
125 g Margarin
1 1/2 dl Socker
2 ägg
2 1/2 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bakpulver
2 msk Mjölk
1 msk Vaniljsocker
2 dl Blåbär
Gör såhär
Smält smöret.
Vispa socker och ägg med en vanlig handvisp.
Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker
Rör i smöret och mjölken.
Smöra och bröa en form med löstagbara kanter
Häll i smeten i formen och strö på blåbären.
Ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.
Ta bort kanten på formen och låt svalna.
Strö över lite florsocker och servera med vaniljvisp eller vanilsås
Kommentarer
Trackback