Gluten och mjölkfria frukostfrallor
Var sparsam med mjölet!! Dessa blev på tok för torra.. Smeten ska vara kletig, så har du ingen bakmaskin rekomenderas vispar med degkrok!
25 g jäst
4 dl vatten
2 msk olja
1 ½ tsk salt
2 msk Fiber Husk
2 msk sirap
420 g (ca 7 dl) Finax Glutenfri Mjölmix alt. Grov Mjölmix eller Lågproteinmix
80 g (ca 3 dl) Finax Glutenfria Krispiga flingor alt. glf Müsli
50 g (ca 1 dl) solroskärnor alt. linfrö, russin eller små bitar torkade aprikoserGör så här:
Lös upp jästen i det fingervarma vattnet 37º och tillsätt Fiber Husk, låt svälla i 10 min.
Blanda samman alla övriga ingredienser i maskin med degkrok ca 5 minuter (spara
ca ½ dl mjölmix till utbakningen).
Låt degen vila i bunken under bakduk, ca 10 minuter.
Mjöla bakbordet med den sparade mjölmixen. Forma med mjölade händer till en
rulle, ca 7 cm i diameter. Dela rullen i 12 bitar.
Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt, låt jäsa övertäckta ca 40 minuter.
Pensla med vatten och strö över lite flingblandning.
Grädda i mitten av ugnen, 250º i 12-15 minuter.
Bullarna kan smaksättas med brödkryddor!