Ädelostfylld kycklingfilé med Tzatziki
Ikväll blev det en GI middag utan kolhydrater. Gjorde en ädelostfylld kycklingfilé inlindad i bacon med en Tzatziki och smörstekta wookgrönsaker.
Till detta hade jag
4 personer
4 kycklingfiléer
1 bit ädelost
2 paket baco
rosmarin
1 förpackning wookgrönsaker
4 dl turkisk yoghurt
1/2 gurka
1 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
Dela Fileerna på mitten och lägg in osten emellan. Linda in kycklingen med bacon och lägg i en ugnsform.
Ställ in i 200 graders värme till kycklingen uppnått 73 grader. Man brukar se på baconen när kycklingen är klar. Lite småfiffigt, men oftast brukar baconen ha fått en fin gyllenbrun färg när Kycklingen är färdig :)
Riv gurkan och låt rinna av. Blanda ihop yoghurt, salt, peppar och olja och smaka av. Ska ha förlorat sin yoghurtsmak till en mer salt/pepprig kräm. Givetvis går inte yoghurtsmaken helt bort men det ska absolut inte smaka yoghurt. Blanda i gurkan och pressa ner vitlöksklyftan. Ställ gärna svalt i kyl minst 1/2 för att den ska dra åt sig mer smak!
Fräs till wookgrönsakerna i smör och servera :)
Till detta hade jag
4 personer
4 kycklingfiléer
1 bit ädelost
2 paket baco
rosmarin
1 förpackning wookgrönsaker
4 dl turkisk yoghurt
1/2 gurka
1 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
Dela Fileerna på mitten och lägg in osten emellan. Linda in kycklingen med bacon och lägg i en ugnsform.
Ställ in i 200 graders värme till kycklingen uppnått 73 grader. Man brukar se på baconen när kycklingen är klar. Lite småfiffigt, men oftast brukar baconen ha fått en fin gyllenbrun färg när Kycklingen är färdig :)
Riv gurkan och låt rinna av. Blanda ihop yoghurt, salt, peppar och olja och smaka av. Ska ha förlorat sin yoghurtsmak till en mer salt/pepprig kräm. Givetvis går inte yoghurtsmaken helt bort men det ska absolut inte smaka yoghurt. Blanda i gurkan och pressa ner vitlöksklyftan. Ställ gärna svalt i kyl minst 1/2 för att den ska dra åt sig mer smak!
Fräs till wookgrönsakerna i smör och servera :)
Kommentarer
Trackback