Chokladmousse med apelsinfraiche och hallon
Kvällens dessert blev en chokladmousse.
4 personer
100 g mörk choklad
2 dl grädde
2 äggulor
Hallon
flingsalt
1 dl creme fraiche
1 msk rivet apelsinskal + 1 msk saft
1 tsk florsocker
Smällt chokladen i vattenbad.
Vispa grädde, ej för hårt!
Rör i äggulorna en i taget i chokladen och rör runt till en jämn smet.
Häll i grädden och rör ihop.
Häll i glas eller skålar och ställ svalt minst 1 timme.
Rör ihop cremefraich med florsocker, apelsinskal + saft.
klicka på och toppa med hallon och lite lite flingsalt.
4 personer
100 g mörk choklad
2 dl grädde
2 äggulor
Hallon
flingsalt
1 dl creme fraiche
1 msk rivet apelsinskal + 1 msk saft
1 tsk florsocker
Smällt chokladen i vattenbad.
Vispa grädde, ej för hårt!
Rör i äggulorna en i taget i chokladen och rör runt till en jämn smet.
Häll i grädden och rör ihop.
Häll i glas eller skålar och ställ svalt minst 1 timme.
Rör ihop cremefraich med florsocker, apelsinskal + saft.
klicka på och toppa med hallon och lite lite flingsalt.
Kommentarer
Trackback