Gräddig ädelostgryta med fläskfilé
Gjorde en fantastisk god, gräddig gryta med lite rester från kylskåpet. Hade gräddädel, sparris, grädde, purjolök och champinjoner till hands och av detta blev det detta recept
500 g fläskfilé
100 g champinjoner
5 sparrisar
10 cm purjolök
125 g gräddädel (mild) eller vid mer smak en vanlig ädelost. Gorgonzola eller annan ost borde funka fint också!
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk kalvfond
1 msk soja
salt och peppar
Putsa filéen och skär den i småbitar eller strimmlor. Hacka även purjon och fräs med köttet. Dela champinjonerna och fräs på. Häll i fond och soja och stek på några minuter. Häll i grädden och cremefraichen och låt puttra. Hacka sparrisen och skicka ner i grytan tillsammans med osten. När osten är smällt är även sparrisen oftast klar, beror ju på temperatur... Smaka av med salt och peppar. Går även att fixa till färgen med lite kulörsoja, men är det ädelost så vill jag gärna ha den lite blek ;)
500 g fläskfilé
100 g champinjoner
5 sparrisar
10 cm purjolök
125 g gräddädel (mild) eller vid mer smak en vanlig ädelost. Gorgonzola eller annan ost borde funka fint också!
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk kalvfond
1 msk soja
salt och peppar
Putsa filéen och skär den i småbitar eller strimmlor. Hacka även purjon och fräs med köttet. Dela champinjonerna och fräs på. Häll i fond och soja och stek på några minuter. Häll i grädden och cremefraichen och låt puttra. Hacka sparrisen och skicka ner i grytan tillsammans med osten. När osten är smällt är även sparrisen oftast klar, beror ju på temperatur... Smaka av med salt och peppar. Går även att fixa till färgen med lite kulörsoja, men är det ädelost så vill jag gärna ha den lite blek ;)
Kommentarer
Trackback