Kryddiga Lammfärsjärpar med mangokräm
600 g lammfärs
1 msk spiskummin
1/2 msk oregano
1/2 msk mald kardemumma
1 pressad vitlöksklyfta
1 liten gul lök, riven
1-2 tsk salt
olja
1 äggula
Mangokräm
2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl Asia mangochilisås
1 tsk salt
ev. 1 vitlöksklyfta
Rör ihop färsen och forma till avlånga järpar. Fräs i smör på hög värme, dra av pannan från plattan och låt sedan efterskjuda i stekpannen.
Rör ihop mangokrämen och servera detta med klyftpotatis och en god sallad.
1 msk spiskummin
1/2 msk oregano
1/2 msk mald kardemumma
1 pressad vitlöksklyfta
1 liten gul lök, riven
1-2 tsk salt
olja
1 äggula
Mangokräm
2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl Asia mangochilisås
1 tsk salt
ev. 1 vitlöksklyfta
Rör ihop färsen och forma till avlånga järpar. Fräs i smör på hög värme, dra av pannan från plattan och låt sedan efterskjuda i stekpannen.
Rör ihop mangokrämen och servera detta med klyftpotatis och en god sallad.
Kommentarer
Trackback