Gulaschsoppa
2 stora gula lökar (Jag hade ingen men tog 1 liten purjolök istället)
2-3 msk Smör
400 g grytbitar av nöt
3-4 vitlöksklyftor
1 1/2 msk paprikapulver
1 tsk kummin
1 tsk mejram
2 msk tomatpure
3 msk vetemjöl
1 1/2 liter köttbuljong
eller 1 burk hela konserverade tomater
1 röd paprika
1 grön paprika
3-4 potatisar
1 stor morot
salt & peppar
Turkisk yoghurt alt. Gräddfil till servering
Bryn Köttet i paprikapulver. Fräs på löken och häll sedan i en gryta. rör i mjölet. Töm på buljongen, alla kryddor, tomatpure och krossade tomater. Koka i 1 1/2 timme och häll i potatis, paprika och morot. Låt skjuda ytterligare 0.5-1 h. Serveras med ett godd bröd och en klick yoghurt.
Värmer gott i detta höstväder
2-3 msk Smör
400 g grytbitar av nöt
3-4 vitlöksklyftor
1 1/2 msk paprikapulver
1 tsk kummin
1 tsk mejram
2 msk tomatpure
3 msk vetemjöl
1 1/2 liter köttbuljong
eller 1 burk hela konserverade tomater
1 röd paprika
1 grön paprika
3-4 potatisar
1 stor morot
salt & peppar
Turkisk yoghurt alt. Gräddfil till servering
Bryn Köttet i paprikapulver. Fräs på löken och häll sedan i en gryta. rör i mjölet. Töm på buljongen, alla kryddor, tomatpure och krossade tomater. Koka i 1 1/2 timme och häll i potatis, paprika och morot. Låt skjuda ytterligare 0.5-1 h. Serveras med ett godd bröd och en klick yoghurt.
Värmer gott i detta höstväder
Kommentarer
Trackback