kycklingschnitzel med bea och skivad potatis
Blev en kycklingvariant på schnitzel idag och resultatet blev supergott!! Mycket krispig, saftig och smakrik rätt.
Till fyra personer behövs:
4 kycklingfiléer
4 skinkskivor
8 skivor ost
salt och peppar
1 ägg
1-2 dl ströbröd
1/2 dl mjöl
Skiva potatisen och lägg på bakplåtspapper. Ringla olja eller smör över och salta.
Ställ in i ugnen 225 grader ca 20 minuter.
Dela filéen i två delar på tvären. Lägg plastfolie emellan och kavla/banka ut en aning.
lägg en skiva ost en skiva skinka och ytterligare en skiva oss och sen "locket" och trygg ihop. Salta och peppra.
doppa först i mjöl, sen i ägg och tillsist i ströbröd och stek 3 1/2 minut på varje sida i RIKLIGT med smör och olja. Filéerna ska bli gyllenbruna och krispiga till ytan.
Serveras med beasås, kall yoghurtsås och en god sallad
Till fyra personer behövs:
4 kycklingfiléer
4 skinkskivor
8 skivor ost
salt och peppar
1 ägg
1-2 dl ströbröd
1/2 dl mjöl
Skiva potatisen och lägg på bakplåtspapper. Ringla olja eller smör över och salta.
Ställ in i ugnen 225 grader ca 20 minuter.
Dela filéen i två delar på tvären. Lägg plastfolie emellan och kavla/banka ut en aning.
lägg en skiva ost en skiva skinka och ytterligare en skiva oss och sen "locket" och trygg ihop. Salta och peppra.
doppa först i mjöl, sen i ägg och tillsist i ströbröd och stek 3 1/2 minut på varje sida i RIKLIGT med smör och olja. Filéerna ska bli gyllenbruna och krispiga till ytan.
Serveras med beasås, kall yoghurtsås och en god sallad
Kommentarer
Trackback