Hallonmoussetårta med browniebotten
Ingredienser
Botten
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
3 msk kakao
3/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Bakpapper
Smör till formen
Hallonmousse
1 vaniljstång
1 ½ dl vatten
1 dl socker
4 gelatinblad
225 g hallon
3 dl vispgrädde
Garnering
Hallon
Jordgubbar
Björnbär
Daim
Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakpapper i botten på en form med avtagbara kanter och kläm ihop. Smöra och bröa formen.
Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och vispa ihop kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter, den ska vara aningen kladdig.
Ta bort kanten och diska den. Sätt tillbaka kakan och ställ svalt.
Hallonmousse: klyv vaniljstång på mitten och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i själva stången, vatten och socker. Koka tills sockret löst upp sig och låt svalna. mixa bären och rör ihop med den svala sockerkrämen.
Låt gelatinbladen ligga blöt i vatten 5 minuter. Lyft upp och smält i en kastrull på mycket svag värme. Tillsätt gelatinet under omrörning i hallonsåsen. Vänd ner vispad grädde. Bred hallonmoussen över chokladkakan och ställ i frys i minst 4 timmar. Garnera med bären och hackad daim.
Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och vispa ihop kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter, den ska vara aningen kladdig.
Ta bort kanten och diska den. Sätt tillbaka kakan och ställ svalt.
Hallonmousse: klyv vaniljstång på mitten och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i själva stången, vatten och socker. Koka tills sockret löst upp sig och låt svalna. mixa bären och rör ihop med den svala sockerkrämen.
Låt gelatinbladen ligga blöt i vatten 5 minuter. Lyft upp och smält i en kastrull på mycket svag värme. Tillsätt gelatinet under omrörning i hallonsåsen. Vänd ner vispad grädde. Bred hallonmoussen över chokladkakan och ställ i frys i minst 4 timmar. Garnera med bären och hackad daim.
Kommentarer
Trackback