hastbiff med rosépepparsås
Blev en halvkonstig kombination av 2 olika rätter idag. Var sugen på en lite mer pepprig sås till biffarna. Men det hela sluta med en stor hastbiff som inte alls smakar pannbiff, utan mer saftig hamburgare. Faktist är receptet på detta väldigt gott. Ett minus för lchf är att det ska i lite potatismjöl.. Receptet kommer här:
Biffen
500 g nötfärs
1 liten gul lök
1 tsk salt
1 msk svartpeppar ( låter mycket)
2 msk potatismjöl
1 dl mjölk eller grädde
såsen
2 dl creme fraiche
1,5 dl grädde
2 tsk krossade rosépepparkorn
1 msk kalvfond
1/2 msk soja
lite salt och svartpeppar
blanda mjölk och potatismjöl. Häll i kryddorna och sen i med riven lök och färs. Arbeta ihop och platta ut i en stor rundel i en HET stekpanna. stek ca 2 minuter på full effekt. Dela i 4 delar och vänd. blanda ihop sås ingredienserna i en kastrull och häll över biffarna. Låt puttra i ca 10 minuter eller tills biffarna är genomstekta.
Serveras med valfri form av potatis eller kokta grönsaker ifall du är lchfare.
Biffen
500 g nötfärs
1 liten gul lök
1 tsk salt
1 msk svartpeppar ( låter mycket)
2 msk potatismjöl
1 dl mjölk eller grädde
såsen
2 dl creme fraiche
1,5 dl grädde
2 tsk krossade rosépepparkorn
1 msk kalvfond
1/2 msk soja
lite salt och svartpeppar
blanda mjölk och potatismjöl. Häll i kryddorna och sen i med riven lök och färs. Arbeta ihop och platta ut i en stor rundel i en HET stekpanna. stek ca 2 minuter på full effekt. Dela i 4 delar och vänd. blanda ihop sås ingredienserna i en kastrull och häll över biffarna. Låt puttra i ca 10 minuter eller tills biffarna är genomstekta.
Serveras med valfri form av potatis eller kokta grönsaker ifall du är lchfare.
Kommentarer
Trackback