Kladdkaka med Apelsinkrokant
100 gr smör
2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl mjöl
50 gr marabou apelsinkrokant
1/2 pressad apelsin
Apelsin, riven choklad, kakao och florsocker till garnering
Smöra och bröa en form med avtagbara kanter.
Smällt smöret i en kastrull och tillsätt allt det torra förutom mjölet.
Knacka i ett ägg i taget och rör om. tillsist häll i mjölet.
Hacka chokladen i mindre bitar och rör i.
Häll i formen och garnera i ugnen 175 grader i ca 20 minuter.
Den ska INTE bli hård. Och det går knappt att misslyckas med denna. Ta ut och skaka om formen lite och se ifall den är fast. Om så är den färdig.
Garnera med vad som faller in och servera med en klick grädde.
Kommentarer
Trackback