kyckling i kardemumma doftande apelsinsås
500 gr kycklingfilé
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
salt
1/2 hönsbuljongtärning
2 tsk soja
2 tsk sambal oelek
2,5 dl grädde
1 dl crreme fraiche
1/2 msk hela fast krossade kardemummakärnor
1/2 apelsin, saften + rivet skal
1/2 paprika
Tärna kycklingen och bryn den i smöret. Salta! Pressa ner vitlök i pannan och fräs. Slå på grädde o creme fraiche och släng i en halv buljongtärning. Riv apelsinskalet och tillsätt tillsammans med resterande ingredienser.
Godast blir denna om du serverar med ris och en fräch sallad.
LCHF lägg en klick keso på tallriken och sleva i med sås, supersmaskigt!
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
salt
1/2 hönsbuljongtärning
2 tsk soja
2 tsk sambal oelek
2,5 dl grädde
1 dl crreme fraiche
1/2 msk hela fast krossade kardemummakärnor
1/2 apelsin, saften + rivet skal
1/2 paprika
Tärna kycklingen och bryn den i smöret. Salta! Pressa ner vitlök i pannan och fräs. Slå på grädde o creme fraiche och släng i en halv buljongtärning. Riv apelsinskalet och tillsätt tillsammans med resterande ingredienser.
Godast blir denna om du serverar med ris och en fräch sallad.
LCHF lägg en klick keso på tallriken och sleva i med sås, supersmaskigt!
Kommentarer
Trackback