Grillad kyckling med fulkonsris och bearnaisesås



Bearnaisesås: 6 personer
6 st ägg
500 g smör
1 kvist dragon eller dragon i vinäger ( finns på burk
8 st vitpepparkorn
4 st schalottenlökar
1 msk persilja, hackad
0.5 dl vinäger
1 dl vatten


Smält smöret på svag värme i en kastrull.
Dra bort kastrullen från plattan, men håll varmt.
Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka ihop så det reduceras till ungefär hälften.
Sila ner detta i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.
Rör ner 6 äggulor och vispa tills såsen tjocknar.
Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning.
Strö i lite hackad persilja och dragon. Salta och peppra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0