Lax med delikatesspotatis

Här hemma försöker vi äta fisk minst 1 gång i veckan. Lax är favoritet så det brukar bli varannan vecka minst. Jag är helt stormförtjust i all sorts lax; varmrökt, kallrökt, ugnsstekt gravad...




Stek upp lite valfria grönsaker i en het stekpanna med lite olja. Krydda fisken på ena sidan med salt, cayenne och paprika. Lägg den kryddade sidan nedåt i stekpannan i olja och stek ca 3 minuter på hög värme. Krydda ovansidan och vänd och stek 3 minuter på den sidan. Sänk värmen och låt fisken dra klart. Fick kan ätas rå så det är helt upp till er hurvida länge den ska ligga i stekpannan.
Servera med kokt delikatess eller färskpotatis och en romsås

Romsås


2 dl creme fraiche
50 g stenbitsrom
1 dl dill
2 msk majonäs
salt och peppar

Hacka dill och rör ihop allt. Ställ i kylen minst 30 minuter innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0