Lax med delikatesspotatis
Här hemma försöker vi äta fisk minst 1 gång i veckan. Lax är favoritet så det brukar bli varannan vecka minst. Jag är helt stormförtjust i all sorts lax; varmrökt, kallrökt, ugnsstekt gravad...
Stek upp lite valfria grönsaker i en het stekpanna med lite olja. Krydda fisken på ena sidan med salt, cayenne och paprika. Lägg den kryddade sidan nedåt i stekpannan i olja och stek ca 3 minuter på hög värme. Krydda ovansidan och vänd och stek 3 minuter på den sidan. Sänk värmen och låt fisken dra klart. Fick kan ätas rå så det är helt upp till er hurvida länge den ska ligga i stekpannan.
Servera med kokt delikatess eller färskpotatis och en romsås
Romsås
2 dl creme fraiche
50 g stenbitsrom
1 dl dill
2 msk majonäs
salt och peppar
Hacka dill och rör ihop allt. Ställ i kylen minst 30 minuter innan servering.
Stek upp lite valfria grönsaker i en het stekpanna med lite olja. Krydda fisken på ena sidan med salt, cayenne och paprika. Lägg den kryddade sidan nedåt i stekpannan i olja och stek ca 3 minuter på hög värme. Krydda ovansidan och vänd och stek 3 minuter på den sidan. Sänk värmen och låt fisken dra klart. Fick kan ätas rå så det är helt upp till er hurvida länge den ska ligga i stekpannan.
Servera med kokt delikatess eller färskpotatis och en romsås
Romsås
2 dl creme fraiche
50 g stenbitsrom
1 dl dill
2 msk majonäs
salt och peppar
Hacka dill och rör ihop allt. Ställ i kylen minst 30 minuter innan servering.
Kommentarer
Trackback