Ugnsstekt kokt kycklingklubba med mangoglaze
Låter lite lurigt va!?
så sant som det står där. Blev en riktigt mör och härlig kycklingklubba med guddomlig smak.
4 kycklingklubbor
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 msk soja
1 dl mango chutney
1 msk sesamolja
2 msk honung
1 tsk sambal oelek
2 msk ketchup
250 g champinjoner
Sås
1 dl turkisk yoghurt
1 dl mango chutney
1 tsk sambal oelek
salt & peppar
så sant som det står där. Blev en riktigt mör och härlig kycklingklubba med guddomlig smak.
4 kycklingklubbor
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 msk soja
1 dl mango chutney
1 msk sesamolja
2 msk honung
1 tsk sambal oelek
2 msk ketchup
250 g champinjoner
Sås
1 dl turkisk yoghurt
1 dl mango chutney
1 tsk sambal oelek
salt & peppar
Tina kycklingen om den är fryst. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i och sjud klubborna i buljongen ca 20 minuter. Lyft upp dem och låt svalna. Vispa ihop ingredienserna till glazen.
Grilla kycklingklubborna snabbt i (ca 3 min) på utegrill eller i ugnen 275 grader. Pensla försiktigt med lite av glazen under tiden. Pensla även klubborna med glazen när de är färdiggrillade, rikligt så att den täcker hela klubban.
Skiva champinjoner och lägg på bakpappret där kycklingen legat och rör runt för att ta upp marinadsmaken. Ställ in ytterligare 5 minuter.
Rör ihop såsen och servera detta med sallad för lchf eller klyftpotatis/ris
Kommentarer
Trackback