Västerbottencheesecake med vinbärsgele
Botten:
8 st grovt bröd i skivor
50 g smör, smältFyllning:
3 dl visp- eller
mellangrädde
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk vitpeppar
300 g västerbottensost,riven
salt
3 st gelatinblad
2 dl vinbärssaft, lättsötad
1) Fodra en 1,5 liters brödform med
plastfolie.
2) Mixa bröd och smör, tryck ut i formen
till en jämn botten. Ställ in i kylen.
3) Koka upp grädde, chilipulver och
peppar, dra kastrullen från plattan.
Vispa ner osten tills den smält helt och
låt svalna.
4) Smaka av med salt och häll i formen.
5) Låt stelna över natten.
6) Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5
minuter, krama ur och smält med 1 dl
saft.
7) Rör ner resterande saft och häll
gelén över ostkakan. Låt stelna i kyl.
8) Skär i små bitar, doppa kniven i
varmt vatten mellan snitten.
Kommentarer
Trackback