Västerbottencheesecake med vinbärsgele




Botten:

8 st grovt bröd i skivor
50 g smör, smältFyllning:
3 dl visp- eller
mellangrädde
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk vitpeppar
300 g västerbottensost,riven
salt

3 st gelatinblad
2 dl vinbärssaft, lättsötad

1) Fodra en 1,5 liters brödform med

plastfolie.

2) Mixa bröd och smör, tryck ut i formen

till en jämn botten. Ställ in i kylen.

3) Koka upp grädde, chilipulver och

peppar, dra kastrullen från plattan.

Vispa ner osten tills den smält helt och

låt svalna.

4) Smaka av med salt och häll i formen.

5) Låt stelna över natten.

6) Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5

minuter, krama ur och smält med 1 dl

saft.

7) Rör ner resterande saft och häll

gelén över ostkakan. Låt stelna i kyl.

8) Skär i små bitar, doppa kniven i

varmt vatten mellan snitten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0