fläskfilé under grekiskt täcke
till 6 personer
1 kg fläskfile
2 dl mozarellaost
2 paket bacon
2 dl grovhackade valnötter
färsk timjan
soltorkade tomater
champinjoner
Stek filéen på bägge sidor. Salta och peppra. Skiva upp köttet i skivor och lägg på vartannat i led.
Stek bacon men spara fettet som blir över till såsen.
Toppa med bacon, valnötter, soltorkade tomater och strö osten över. Strö på tfärsk timjan. Skiva upp champinjonerna och lägg runt om. Ställ in i ugen tills osten fått fin färg, och givetvis tills köttet är i önskad tillagning.
Servera med klyftpotatis.
Sås
5 dl grädde
2 tsk timjan torkad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
fettspaded från baconen.
ev redning.
Kokas upp och smakas av med salt och peppar.
1 kg fläskfile
2 dl mozarellaost
2 paket bacon
2 dl grovhackade valnötter
färsk timjan
soltorkade tomater
champinjoner
Stek filéen på bägge sidor. Salta och peppra. Skiva upp köttet i skivor och lägg på vartannat i led.
Stek bacon men spara fettet som blir över till såsen.
Toppa med bacon, valnötter, soltorkade tomater och strö osten över. Strö på tfärsk timjan. Skiva upp champinjonerna och lägg runt om. Ställ in i ugen tills osten fått fin färg, och givetvis tills köttet är i önskad tillagning.
Servera med klyftpotatis.
Sås
5 dl grädde
2 tsk timjan torkad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
fettspaded från baconen.
ev redning.
Kokas upp och smakas av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback