helgrillad kyckling med dragonsås
Vart en hel del övertid i veckan och därmed lite simplare mat. Men det är gott det också.
Köpte med en helgrillad kyckling från ICA på väg hem (supergoda!!!). Brukar vanligtvis göra en kycklinggratäng med grönpepparsås, men idag ville jag vara lite kreativ och prova något nytt.
Blev helnöjd till den grad att såsen precis räckte, hade velat ha lite till men det funkade.
Till 4 personer behövs
1 helgrillad kyckling
3 dl grädde
1 msk dragon
1/2 msk soja
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk kalvfond
salt och peppar
vitlökspeppar (från ett kryddparty)
Brukar vanligtvis inte ha det i, men det blev en extra knorr på såsen. Så det är absolut inte ett måste!
Rensa kycklingen och riv den i småbitar. Lägg i en ugnsform. krydda med vitlökspeppar lite salt och vanlig peppar.
Vispa ihop såsen och koka upp. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mera av de andra kryddorna. Beror helt på hur smaken blir. Dessa mått är rätt milda i smaken. Är ingen dominant smak riktigt.
Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugnen 15 minuter på 175 graders värme.
Servera med ris eller klyftpotatis och någon form av grönsak.
Kan behövas en dubbel sats beroende på hur såsgalna ni är.
Köpte med en helgrillad kyckling från ICA på väg hem (supergoda!!!). Brukar vanligtvis göra en kycklinggratäng med grönpepparsås, men idag ville jag vara lite kreativ och prova något nytt.
Blev helnöjd till den grad att såsen precis räckte, hade velat ha lite till men det funkade.
Till 4 personer behövs
1 helgrillad kyckling
3 dl grädde
1 msk dragon
1/2 msk soja
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk kalvfond
salt och peppar
vitlökspeppar (från ett kryddparty)
Brukar vanligtvis inte ha det i, men det blev en extra knorr på såsen. Så det är absolut inte ett måste!
Rensa kycklingen och riv den i småbitar. Lägg i en ugnsform. krydda med vitlökspeppar lite salt och vanlig peppar.
Vispa ihop såsen och koka upp. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mera av de andra kryddorna. Beror helt på hur smaken blir. Dessa mått är rätt milda i smaken. Är ingen dominant smak riktigt.
Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugnen 15 minuter på 175 graders värme.
Servera med ris eller klyftpotatis och någon form av grönsak.
Kan behövas en dubbel sats beroende på hur såsgalna ni är.
Kommentarer
Trackback