Kycklinggryta a´la Tanzania
Har köpt boken "Allt om mat" och jag älskar den!! Den är superfin, tjock och har massor av bilder!
Jag har tänkt laga en hel del recept. Några som min sambo tyvärr kommer att ogilla.. Han är inte mkt för kött! Helst ska det vara lax eller kyckling, men han får stå ut ;P
Provade en gryta som kanske såg godare ut än vad den var. Men helt okej :)
6 portioner
1 kg kycklingfile
3 msk olja
1 burk kokosmjölk
1 burk krossade/passerade tomater
2 msk tomatpuré
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 paprika
1 mango
1 msk riven ingefära
1 tsk kardemumma
2 tsk salt
1-3 msk piri piri ( efter smak)
kokos
Tärna kycklingen och stek den i olja tillsammans med hackad lök. Häll över i en kastrull och töm på kokosmjölken, krossade tomater och tomatpurén. Koka upp. Tärna paprikan och häll i tillsammans med kryddorna. Låt puttra i 15 minuter så att kycklingen blir genomstekt.
Smaka av med mer piri piri och övriga kryddor.
Tärna mangon och strö över tillsammans med kokosen.
Servera med sallad och ris.
Jag har tänkt laga en hel del recept. Några som min sambo tyvärr kommer att ogilla.. Han är inte mkt för kött! Helst ska det vara lax eller kyckling, men han får stå ut ;P
Provade en gryta som kanske såg godare ut än vad den var. Men helt okej :)
6 portioner
1 kg kycklingfile
3 msk olja
1 burk kokosmjölk
1 burk krossade/passerade tomater
2 msk tomatpuré
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 paprika
1 mango
1 msk riven ingefära
1 tsk kardemumma
2 tsk salt
1-3 msk piri piri ( efter smak)
kokos
Tärna kycklingen och stek den i olja tillsammans med hackad lök. Häll över i en kastrull och töm på kokosmjölken, krossade tomater och tomatpurén. Koka upp. Tärna paprikan och häll i tillsammans med kryddorna. Låt puttra i 15 minuter så att kycklingen blir genomstekt.
Smaka av med mer piri piri och övriga kryddor.
Tärna mangon och strö över tillsammans med kokosen.
Servera med sallad och ris.
Kommentarer
Trackback