Mozzarellabiffar med soltorkade tomater och basilika i god sås
Vilken supergod sås!! Är väl kanske inte den nyttigaste såsen jag lagat men garanterat en av det godare!!
Knappt 3 ingredienser och såsen blir succé!
Till 4 personer behövs
600 g blandfärs
1 bit hel mozzarella
4 soltorkade tomater
1 ägg
1/2 kruka basilika
2 dl grädde
100 g philadelphia
1/2 köttbuljongtärning
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Tärna upp mozzarellan i småbitar, hacka basilikan och tomaterna och rör ihop med färsen. Salta och peppra och knäck i ett ägg.
Forma till biffar och fräs på på hög värme. Ta upp biffarna när ytan är fin på bägge sidor och vispa ner grädde och philadelphian i stekskyn. Lägg i buljongtärningen och låt den lösa upp sig. Lägg tillbaka biffarna och låt puttra på svag värme tills biffarna är helt genomstekta ca 5-10 minuter.
Servera med kokta grönsaker och potatis.
Detta är en suverän LCHF rätt då såsen är tjock och biffarna helt utan både ströbröd eller potatismjöl. Servera bara med lite grönsaker.
Min tallrik den sista, i lchf stil :) Mycket gott och väldigt uppskattat :) Längtar nästan till jobbet på måndag då detta dyker upp i min matlåda :) Mums!