Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon är en mustig jättegod köttgryta från Frankrike. Den är som sveries kalops, en köttgryta inom ramen "husmanskost".
Finns ett vin som heter Boeuf Bourguignon som passa ypperligt bra till denna rätt, men givetvis går ett annat mustgt rött vin också bra.

Ingredienser
1,5 kg grytbitar av högrev, fransyska eller ytterlår
2 msk olja eller smör
2 morätter
2 gula lökar
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk mjöl
6 dl rött
5 dl köttbuljong
2 msk tomatpuré
1/2 tsk timjan
1 lagerblad
3 vitlöksklyftor
20 steklökar
400 g champinjoner
2 baket bacon

Och du gör såhär
Bryn köttbitar i smör eller olja. fräs på gul och lägg i grytan. Pudra öveer mjölet. Häll i buljong, vin, tomatpuré, kryddor och vitlök och rör om. Koka under lock i ca 2 timmar. När 1,5 timme gått steks bacon, champinjoner och morötter och hälls i grytan. smaka av med salt och peppar om det behövs.
Servera med kokt potatis.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0