Gulaschsoppa

2 stora gula lökar (Jag hade ingen men tog 1 liten purjolök istället)
2-3 msk Smör
400 g grytbitar av nöt
3-4 vitlöksklyftor
1 1/2 msk paprikapulver
1 tsk kummin
1 tsk mejram 
2 msk tomatpure
3 msk vetemjöl
1 1/2 liter köttbuljong 
eller 1 burk hela konserverade tomater
1 röd paprika
1 grön paprika
3-4 potatisar
1 stor morot
salt & peppar

Turkisk yoghurt alt. Gräddfil till servering

Bryn Köttet i paprikapulver. Fräs på löken och häll sedan i en gryta. rör i mjölet. Töm på buljongen, alla kryddor, tomatpure och krossade tomater. Koka i 1 1/2 timme och häll i potatis, paprika och morot. Låt skjuda ytterligare 0.5-1 h. Serveras med ett godd bröd och en klick yoghurt.





Värmer gott i detta höstväder

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0