Kyckling i Gröncurry

4 kycklingfiléer
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 burk bambuskott
1 burk minimajs
2 msk olja
2 msk grön currypasta
1 burk kokosmjölk
2 msk fisksås
1 msk ostronsås
2 tsk socker
2 msk vinäger
1 tsk kinesisk soja
1 lime
blad av thaibasilika


skiva kycklingen tunnt.
Skala lök och vitlök. Finstrimla löken och finhacka vitlöken.
Kärna ur paprikan och skär den i strimlor.
Bryn currypasten i olja någon minut och tillsätt sedan kycklingskivorna. Tillsätt lök, vitlök, paprika och bambuskott och minimajs och fräs en kort stund.
Tillsätt kokosmjölk, fisksås, ostronsås, socker och vinäger. Låt småputtra i 5-10 minuter. Smaka ev av med mer vinäger eller lime. Garnera med paprika och basilikablad. Servera med jasminris






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0