Lövbiff med klyft och tzatsiki



Banka ur biffen var att undvika att den blir seg :) Sen kallas detta elefantöra, så man vill ju ha den så stor som man kan. Krydda även den sidan som läggs neråt i stekpannan.


Jag har idag valt att krydda klyftpotatisen med timjan, oregano, grillkrydda och flingsalt. Variationen är oändlig!!






Till 2 personer behövs

4 stora lövbitar ca 500 g
pepparmix

Tzatsiki
2 dl turkisk/grekisk yoghurt
1/2 gurka
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm vinäger
1 msk olja
1 krm svartpeppar
ev mynta


rör ihop yoghurt med salt, peppar, vinäger, olja och vitlök. Riv gurkan grovt och pressa ur allt vatten. Rör ihop och låt stå i kyl och dra tills maten är färdig.
Banka ut köttet och krydda på ena sidan. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och fräs på vardera sida 1-2 minuter.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0