Gräslökspannacotta med parmesankex

Vi skulle haft grannmiddag idag, men det blev en halv grannmiddag och 3 andra personer, men det var jättetrevligt ändå.
Vi hade detlat upp maten och jag drog först efterrätten, men eftersom det 3:e grannparet uteblev så ordna jag till förrätten också :)

Lite udda förrätt kanske, men väldigt god! En pannacotta som smakar precis som den låter :)


till 6 personer behövs

2 gelatinblad
2 1/2 dl Kelda
mellangrädde
1 1/2 dl matyoghurt
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad gräslök
50 g löjrom eller
stenbitsrom

2 dl riven parmesan

Låt gelatinet ligga i kallt vatten i ca 5 min.
Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från
värmen.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör
ner det i grädden så att det smälter.
Blanda i matyoghurt, salt, peppar och gräslök.
Häll smeten i 6 portionsformar.
Låt dem stelna i kylen i minst 4 timmar eller
över natten.
Lägg på löjrommen och servera

Lägg osten i små höger på att bakpapper. Ställ in i ugnen på 175 graders värme i 7-8 minuter. Ta ut och låt stelna.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0