Tobleroneparafait

150 g toblerone
3 äggulor
1/2 dl strösocker
2,5 dl vispgrädde


Hacka tobleronen och smält den över ett vattenbad. Vispa äggulorna och sockret tjockt och pösigt.
Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet. Rör ner ungefär en tredjedel av smeten i den smält chokladen (lite i taget),
 rör till en slät massa. Vänd därefter ner chokladblandningen i resten av ägg- och gräddvispet.
Till sist blandas den hackade blockchokladen ned i smeten.

Häll blandningen i en 1-liters plastfolieklädd form eller i portionsformar. Frys i minst 4 timmar.

Skär i bitar och dekorera med frukt eller bär.
en klick vaniljvisp eller grädde och rippla över chokladsås eller nougatsås (finns att köpa på flaska).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0