tandorilax


Till 2 personer behöver du

2 laxfilébitar
1 dl turkisk yoghurt
2 msk tandorikrydda
4-8 potatisar beroende på storlek
2 msk olja
1/2 tsk salt
sockerärtor
paprika
morötter

Rör ihop yoghurt och krydda. bred ut lite i botten i en ugnsform. Dela laxen på längden i två delar och lägg i formen. Bred över resten av yoghurten.

Tvätta potatisen och klyfta upp. Lägg på bakplåtspapper och häll på oljan. Strö på salt och ställ in i ugnen 225 grader. efter ca tion minuter ställs laxen in. Och med 5-10 minuter kvar lägger du in paprikastavar.
Koka upp morötter tills de är mjuka. Lägg i färska sockerärtor 1 minut.

Rör ihop 1 dl yoghurt med 1/2 tsk vitlökspulver och 1 tsk tandorikrydda och servera till maten.








Min lchf tallrik utan klyftpotatis






LCHF fröbröd

Idag baka jag ett supergott lchf bröd. Ändra lite i receptet men det blev gott. Ett plus är att det går otroligt fort! Som scones fast enklare!! :)

Recept

2 msk fiberhusk
1 dl sesamfrön
1/2 dl krossade skalade linfrön   (Här gick jag från orginalreceptet vilket bara ska vara 2 dl sesamfrön)
1/2 dl solrosfrön           
2 tsk bakoulver
2 dl ost 
1/2 tsk kardemumma
3 ägg







Blanda ihop alla torra ingredienser + osten. knäck i ett ägg i taget och rör ihop till en kletig massa. 
Bred ut den i en rektangel på ett bakplåtspapper ca 1/2 cm i höjd.
Grädda brödet i 225 graders värme ca 10 minuter. 
Godast blir brödet nybakat. 

            


Jordnötskycklingspett med het wook

Förra veckan hitta jag en förpackning med massa kycklingspett i jordnötsmarinad på ICA. Lät intressant och jordnötter är en av mina favoriter. Åt alltid jordnötssmör med jordgubbssylt på smörgåsen (inte nyttigt, jag vet! Men fasligt gott!!).

Fick för övrigt en anledning att släpa fram min paninigrill och grilla spetten på. Wooken blev enkel:

1 påse á 250 g wookgrönsaker
1 msk smör
1 tsk röd currypasta
1 msk jordnötssmör
2 tsk kinesisk soja
2 msk sweet chilisås
3 msk grädde

bryn smör, curry och jordnötsmör i en stekpanna så att det löses upp. Tillsätt wookgrönsakerna i den heta pannan o fräs på klara. häll i en skvett grädde, soja och sweet chilisås och server med spetten och jasmine ris.






hastbiff med rosépepparsås

Blev en halvkonstig kombination av 2 olika rätter idag. Var sugen på en lite mer pepprig sås till biffarna. Men det hela sluta med en stor hastbiff som inte alls smakar pannbiff, utan mer saftig hamburgare. Faktist är receptet på detta väldigt gott. Ett minus för lchf är att det ska i lite potatismjöl.. Receptet kommer här:

Biffen
500 g nötfärs
1 liten gul lök
1 tsk salt
1 msk svartpeppar ( låter mycket)
2 msk potatismjöl
1 dl mjölk eller grädde

såsen
2 dl creme fraiche
1,5 dl grädde
2 tsk krossade rosépepparkorn
1 msk kalvfond
1/2 msk soja
lite salt och svartpeppar

blanda mjölk och potatismjöl. Häll i kryddorna och sen i med riven lök och färs. Arbeta ihop och platta ut i en stor rundel i en HET stekpanna. stek ca 2 minuter på full effekt. Dela i 4 delar och vänd. blanda ihop sås ingredienserna i en kastrull och häll över biffarna. Låt puttra i ca 10 minuter eller tills biffarna är genomstekta.
Serveras med valfri form av potatis eller kokta grönsaker ifall du är lchfare.




Omelett med makrill

Imorse var jag riktigt riktigt hungrig. Hade lagt mig litå småhungrig igårkväll. Kan ju bli så när man är lite krasslig. Så imorse gjorde jag en omelett på 2 ägg + 2 msk grädde. Rörde ihop äggen med grädden lite lätt så att gulan precis löst upp sig. Hällde i en varm stekpanna med smör i och grädda den på 5:an. När omeletten var klar hyvla jag på två ostskivor och la makrill i tomatsås på halva omeletten. Vek den andra halvan över och åt med stor förtjusning.
Gott var det och väldigt väldigt mättande!





superhjälpmedel vid bullbakning

När jag bakar bullar använder jag ALLTID en tesil. Blir lika perfekt varje gång. Kanel, florsocker, vaniljsocker, kakao.. allt "torrt" som man kan tänkas ha i bullarna funkar. Fyll bollen halv och skaka över den utkavlade degen så får du lagom mycket fyllning :)


kyckling i kardemumma doftande apelsinsås

500 gr kycklingfilé
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
salt
1/2 hönsbuljongtärning
2 tsk soja
2 tsk sambal oelek
2,5 dl grädde
1 dl crreme fraiche
1/2 msk hela fast krossade kardemummakärnor
1/2 apelsin, saften + rivet skal
1/2 paprika


Tärna kycklingen och bryn den i smöret. Salta! Pressa ner vitlök i pannan och fräs. Slå på grädde o creme fraiche och släng i en halv buljongtärning. Riv apelsinskalet och tillsätt tillsammans med resterande ingredienser.

Godast blir denna om du serverar med ris och en fräch sallad.
LCHF lägg en klick keso på tallriken och sleva i med sås, supersmaskigt!




Kycklingpaj

Precis som guldfågel sjunger "kyckling på fredag är det vi vill ha.." Så sjung jag i affären när jag greppa en färdiggrillad kyckling.

I denna paj behövs:

3 dl vetemjöl
125 g Arla smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 färdiggrillad kyckling
1 bit purjolök, ca 300 g
1 röd paprika
2 dl lätt crème fraiche paprika & chili
3 ägg
2 dl riven ost, gratäng
1 ask philadelphia

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. dela och rensa kycklingen. Strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg, philadelphia och hälften av osten. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med sallad






Lätt fläskfilé i ugn

Torsdag och mysdag hemma hos oss och då är det alltid lite lyxigare mat på menyn. Idag fick jag fatt på en liten fläskfilé i frysen.

1 fläskfilé ca 600 g
2,5 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
1/4 dl kinesisk soja
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
salt

puttsa till fläskfilen. bryn den hel i smör i en stekpanna så att den får fin färg. skiva upp den och lägg skivorna på snedden fast ihop. koka upp såsen och häll över. ställ in i ugnen på 200 grader ca 15-20 minuter, köttet ska vara genomstekt.
Passar utmärkt till både ris och klyftpotatis.
Jag kör på lchf och tog istället broccoli.






Jordnötskakor



Ingredienser

200 g smör
2 dl socker
2 dl havregryn
2 dl hackade jordnötter
1 tsk bakpulver
3 dl mjöl

Garnering
50 g choklad

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 175 grader.
Rör ihop till en en deg. Rulla ut på längden och dela upp i 30 små bitar. Rulla sedan ihop bitarna till en boll och placera på ett bakplåtspapper.
Ugnen i 15-17 minuter.
Låt svalna och garnera sedan med chokladen.

 


Rågbrödstrianglar med pumpafrön

Ingredienser

50 g jäst
5 dl vatten
2 dl turkisk yoghurt
½ dl mörk sirap
2 msk rapsolja
5 dl dinkelmjöl fullkorn
5 dl fint rågmjöl
4 ½ dl vetemjöl special
1 msk salt
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön

Pensling:
1 ägg
Pumpafrön
Linfrön
Solrosfrön



Gör såhär


Värm vatten till 37 grader. Smula jästen i bunken, häll över vattnet och rör tills det lösts upp.

Rör i yoghurt, rapsolja och sirap.

Tillsätt dinkelmjöl, rågmjöl, vetemjöl special, salt och frön. Rör ihop. Häll i vetemjölet tills degen är smidig och släpper bunken. Jag kör degen i assistenten i 20 min.

Låt jäsa 30-60 minuter under bakduk i bunken. Sätt ugnen på 230 grader.

Knåda sedan degen lite, dela den på två och rulla den till en lagom tjock svans, platta till något och skär degen i trekanter. Jag brukar smörja ett bakplåtspapper i lite rapsolja och rulla degen på pappret. Smörj även handflatorna med lite olja så går det som smort utan kladd. Lägg upp på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 min.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pumpafrön och linfrön. Grädda ca 10 min tills bröden fått fin färg


Blåbärskaka

Ingredienser

125 g Margarin
1 1/2 dl Socker
2 ägg
2 1/2 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bakpulver
2 msk Mjölk
1 msk Vaniljsocker
2 dl Blåbär

Gör såhär

Smält smöret.
Vispa socker och ägg med en vanlig handvisp. 
Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker
Rör i smöret och mjölken.
Smöra och bröa en form med löstagbara kanter
Häll i smeten i formen och strö på blåbären.
Ugnen på 175 grader i 30-40 minuter. 
Ta bort kanten på formen och låt svalna. 
Strö över lite florsocker och servera med vaniljvisp eller vanilsås


Hallonmoussetårta med browniebotten

Ingredienser

Botten
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
3 msk kakao
3/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Bakpapper
Smör till formen

Hallonmousse
1 vaniljstång
1 ½ dl vatten
1 dl socker
4 gelatinblad
225 g hallon
3 dl vispgrädde

Garnering
Hallon
Jordgubbar
Björnbär
Daim

Gör så här:

Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakpapper i botten på en form med avtagbara kanter och kläm ihop. Smöra och bröa formen.
Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och vispa ihop kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter, den ska vara aningen kladdig.
Ta bort kanten och diska den. Sätt tillbaka kakan och ställ svalt.

Hallonmousse: klyv vaniljstång på mitten och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i själva stången, vatten och socker. Koka tills sockret löst upp sig och låt svalna. mixa bären och rör ihop med den svala sockerkrämen.
Låt gelatinbladen ligga blöt i vatten 5 minuter. Lyft upp och smält i en kastrull på mycket svag värme. Tillsätt gelatinet under omrörning i hallonsåsen. Vänd ner vispad grädde. Bred hallonmoussen över chokladkakan och ställ i frys i minst 4 timmar. Garnera med bären och hackad daim.


ApelsinLax med krämig färskpasta

Med lite fantasi och med mina favoritsmaker blev resultatet lyckat. Färskpastan är ihopblandad med fetaost, creme fraiche, broccoli, vitlök och lite kryddor! Supergott plus att det går väldigt fort.

4 laxfiléer
2 paket färsk pasta (800 g)
8 broccoliträd - små frysta
2 vitlöksklyftor
150 g fetaost
1 burk creme fraiche (2 dl)
salt (till lax och pasta)
Peppar (till lax och pasta)
Örtmix (till lax och pasta)
1 apelsin
Dill

Gör så här

Sätt på ugnen på 200 grader. Stek laxen tills den fått en fin yta. salta, peppra och strö över lite dill. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form. Riv av apelsinskalet grovt och strö över laxen.
Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
Koka under tiden upp vatten till färskpastan och salta.
Koka även upp broccolin och hacka sedan ner den i mindre delar.
Häll av vattnet och tillsätt fetaosttärningar och creme fraichen tillsammans med kryddor och broccoli.
Precis innan servering pressas 2 vitlöksklyftor ner i pastan.

Serveras med färsk dill.

 


Vaniljrutor med lingon och daim

Nu när det är lingontider ute i skogarna så passar det väl superbra med ett recept på en lingonkaka. Låter kanske inte super gott men det är en riktig läckerbit! Jag var själv väldigt skeptisk till detta recept men man måste våga för att komma någon vart.

Ingredienser

150 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl frysta lingon
2 bitar daim (56g x2)
1/2 dl kokos

Gör så här

Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt därefter ett ägg i taget. blanda ihop det torra och rör försiktigt ner i smeten. Bred ut smeten på smörat bakplåtspapper i en liten långpanna ( 36x24 cm) eller i en stor med dubbel satts. strö över lingonen och daimen (ev hackade hasselnötter eller kokos).
Gräddas i ugnen 25 minuter på 175 graders värme eller tills kakan fått fin färg och att den vid stickprov är färdig.

Låt svalna och skär den därefter i bitar.
Kan serveras som den är eller i en större bit med vaniljsås
 

Brownies med chokladkross och hasselnötter

Brownies är en klar favorit för mig. Sega med en härlig krämig chokladsmak! Kan göras om i all oändlighet.
Här kommer i alla fall en variant med chokladbitar och hasselnötter.


(dubbel sats till en långpanna)

Ingredienser

125 g smör
½ dl mjölk
2 ägg
3 msk kakao
½ dl socker
½ dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl mjöl
100 g choklad i bitar
1 dl hackade hasselnötter

Gör så här

Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet. Blanda 1 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål. Rör sedan ihop det med äggsmeten.

Smält smöret och häll i. Tillsätt mer mjöl, lite i taget, tills smeten blir lagom tjock. Häll i lite mjölk om den blir för tjock.

Häll i en liten smörad och bröad långpanna, 20x30 cm ungefär. Smeten kommer att täcka botten, så de blir tunna. Strö ev över lite hackad choklad.

Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 7 minuter. Ta ut och skär i bitar. Låt stå i formen 10 minuter. Lägg dem sedan på ett galler för att svalna

Nyttig smoothie

Ingredienser

1 1/4 dl äppeljuice
1 1/4 dl naturell lättyoughurt
175 gram frysta blåbär
1 banan
1 msk rostade och saltade solrosfrön

perfekt frukostdrink eller varför inte mellanmål i rinnande form :) ?


Köttfärssås

Idag blev det nästan en lika smidig middag som igår. Köttfärssås är väl en av få rätter alla klarar av. Sen går den att göra på otroligt många vis. Min favorit är när man har lite rivna morötter tillsammans med en lite gräddigare variant, men det tror jag inte min sambo håller med mig om.
Idag fick det bli en lchf köttfärsår (extra fet) men extra god ;)


4oo gr nötfärs
1 gul lök
2,5 dl grädde
400 g krossade tomater
salt o peppar
oergano
kalvfond
soja
2 vitlöksklyftor



Bryn köttfärs o lite matfett. hacka och fräs löken tillsammans med färsen.
mixa krossade tomater med en stavmixer och häll ner. rör ner grädden och smaka av med kryddorna.
Stänk även i lite soja för färgen skull.

Till mig gjorde jag en omelett med 2 ägg och 2 msk grädde.




Riven parmesanost är alltid ett måste till denna rätt



Enkelt och klart! 1 orginalportion med spaghetti och 1 lchf med omelett.
Givetvis lite sallad till det :)


LCHF frukost

En bra start på dagen med en mättande frukost.
Jag har precis gått över till lchf. Min mage har vart ur balans så länge nu och jag vill verkligen få den att må bättre. LCHF har börjat riktigt bra! En start på dagen utan bröd gör mig både mättare och mindre uppblåst.

Nu är jag inte jätteinsatt i vad jag får äta och inte mer än pasta, ris, potatis och mjölverk!
Så imorse hällde jag upp en liten skål med naturell 2% yoghurt och skiva ner en banan i den (får man äta banan?) som pricken över i strödde jag även på lite solrosfrön och psylliumfrön. Till det en miniskål med keso med smak av ananas och passion o lite pålägg.


Garam masala

Idag rörde jag ihop en snabb middag. Kallas det snabbmat när man använder sig av en färdig kryddblandning trots att man har färska råvaror och mejeriprodukter?
Det blev i alla fall lite hett men väldigt gott :)
Ska man bjuda barn på denna rätt så borda man nog milda till såsen.

Detta behövs för 4 personer:

3 stora kycklingfiléer
1 påse kryddmix Garam masala
1 paprika
1 lök
2 dl turkisk yoghurt
3 dl vatten

Stek kycklingen med löken. Skaka ner kryddmixen och fräs till en minut. Tillsätt vattnet och låt småputtra tills kycklingen blivit genomstekt. I med paprikan några minuter innan serveringen och rör i yoghurten precis när grytan är het och är klar.
Serveras med ris eller om man är LCHF:are, med keso :)





1 tallrik vanlig kost till sambon, alltså med ris.



1 portion LCHF med keso till mig



Annorlunda kycklingwook a´la Jacob

kycklingfiléer
1/2 påse wook grönsaker
1 burk thai soppa (röd curry)
1 banan
1 dl jordnötter
salt
peppar
Timjan
2 vitlöksklyftor

Gör såhär

Skär upp kycklingen i bitar och fräs. häll ner wook grönsakerna och stek tillsammans med kycklingen tills det är klart.
Värm upp soppan i en separat kastrull och häll sedan över wooken.
smaka av och salta och peppra vid behov. Går att tillsätta röd currypasta eller vanlig curry-krydda ifall smaken inte är på plats.
strö på torkad timjan. pressa ner 2 vitlöksklyftor precis innan wooken serveras. Strö sen på jordnötterna. Skiva banane och toppa sen wooken.

Servera med ris


Lax och skaldhurspaj

Pajdeg:
3 ½ dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
75 g smör
Ca 0,75 dl vatten

Fyllning:
100 g räkor
100 g kräftstjärtar
2 ägg
2 dl crème fraiche
½ dl grädde
3 msk finklippt dill
½ tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 rödlök
75 g röd rom
(1 tsk curry)
2 dl ost

Ganering:
Rödlök
Gravad lax
Räkor
Kräftor
Coctailtomat
Dill


Knåda ihop pajdegen och ställ i kylen 30 minuter.
Gör undertiden fyllningen till pajen:
Häll av all lake ifrån räkorna och kräftorna. Hacka rödlöken.
Rör ner allt i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt och peppar, eventuellt curry.
Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.
Häll i fyllningen och strö på osten.
Gratinera i ugnen på 175 graders värme ca 30 minuter, eller tills pajen blivit fast och fått lite färg.
( Pajen kommer inte att vara helt fast, utan blir bättre ifall den får stå och dra till sig några timmar innan servering).
Ganera!


Kladdiga stora chokladmuffins

2 ägg
3 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
100 g smör
100 g mjölkchoklad

Gör så här

Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt äggen och sockret. Rör pösigt.
Sila ner mjölet, vaniljsocker och kakaon och rör runt till en jämn smet. häll i saltet.
Klicka ut i muffinsformar. Jag har tagit de större formarna för att man skall kunna klicka i lite glass eller grädde och göra till en lättare bakelse.
Hacka mjölkchokladen i bitar och strö över varje muffins.

Grädda i ugn, 200 grader i 10-15 minuter beroende på muffinsformens storlek. Kom bara ihåg att det är kladdmuffins!

Serveras som de är eller med glass eller grädde


Chokladbollar med arrak

Jag har varit supersugen på dammsugare flera dagar. Antagligen är det mest smaken av arrak tillsammans med choklad som gör hela smakupplevelsen till något alldeles extra.
Så nu har jag rört ihop en egen liten chokladboll med massor av godsaker i.

100 gram smällt smör
3dl fiberhavregryn
1 dl socker
3 msk kakao
3 msk starkt kaffe
2 msk vaniljsocker
10 droppar arrakessense
3 rutor marabou choklad
2 marylandkakor (går bra med valfri småkaka)

kokos till garnering.

Smällt smöret och lägg i chokladrutorna så att de smälter. Rör i kaffe och arrak.
Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke och häll över smörblandningen.
Rör ihop och ställ i kylen 1 timme.
Rulla ihop till bollar och rulla i kokos.

Förvara dessa godbitar i kylskåpet


Kladdkaka med Apelsinkrokant

100 gr smör
2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl mjöl
50 gr marabou apelsinkrokant
1/2 pressad apelsin

Apelsin, riven choklad, kakao och florsocker till garnering

Smöra och bröa en form med avtagbara kanter.
Smällt smöret i en kastrull och tillsätt allt det torra förutom mjölet.
Knacka i ett ägg i taget och rör om. tillsist häll i mjölet.
Hacka chokladen i mindre bitar och rör i.
Häll i formen och garnera i ugnen 175 grader i ca 20 minuter.
Den ska INTE bli hård. Och det går knappt att misslyckas med denna. Ta ut och skaka om formen lite och se ifall den är fast. Om så är den färdig.
Garnera med vad som faller in och servera med en klick grädde.


Kyckling i grönpepparsås

1 hel grillad kyckling
2 dl grädde
2 dl creme frashe
2 msk soja
1 msk dijonsenap
1/2 msk grönpeppar
salt


Rensa kycklingen och lägg i en ugnsfast form. Vispa ihop alla ingredienser till såsen och slå över kycklingen. Ställ i kyl hellst över natten, men några timmar funkar det också.
Sätt på ugnen på 200 grader och grädda i 15-20 minuter. Servera med ris eller klyftpotatis. Just nu kör jag på LCHF och då funkar en naturell keso eller bara sallad utmärkt!


Mangokyckling

5-6 kycklingfiléer
1 purjolök
1 paprika
1 1/2 msk kinesisk soja
1 1/2 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1- 1/2 tsk sambal oelek
3 msk mango chutney
1-2 mangofrukter
2 burkar creme fraishe



Bryn kycklingen i lite olja. Tillsätt buljong, soja, vatten och sambal oelek
och koka i 15 minuter med lock.



Strimmla purjolöken och hacka paprikan och stek på i några minuter.



Häll i creme fraishe och mango chutney och puttra i ytterligare fem minuter.
Skala och tärna mango och rör i. Servera med ris och sallad.




Digestivetårta med vitchoklad, hallon och kesella

10 digistivekex
75 gr smör
100 gr vit choklad
1 burk kesella vanilj
bär eller frukt

sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen väl och blanda med smöret.
tryck ut i en form med löstagbara kanter.
grädda ca 10 minuter.
Riv chokladen grovd medan kakan är i ugnen och strö sedan på den varma kakan.
låt stå tills servering.
Bred då över kesellan och strö på valfri bär eller frukt.
Jag har hallon som är en supergod kombination med vit choklad.


Då var det dax för ett första inlägg...

Blir inget recept i detta inlägg, orkar inte koppla in min exderna hårdisk ;) Imon tänkte jag sitta och lägga upp en hel del recept med kort (givetvis egna) av recept som jag lagat tidigare. Ska även bli bättre på att ta kort, men jag är alltid så hungrig när maten är klar, så den ligger i magen efter 5 snabba!! Får bli lite ändring här känner jag! Mer måltider men mindre portioner!

Det är ju ett ypperligt tillfälle att ta med kameran till jobbet, är ju trots allt kock på ett hotell... Får ta med den när det är något extra gott på menyn :)

Idag köpte jag hamburgare från köttdisken som jag stekte och åt tillsammans med lika broccoli och keso. Blir ju som biffar, saftiga och goda! Man behöver ju inte äta bröd bara för att det är hamburgarkött, eller hur ;) ?

Nu får jag smida lite på bloggplanerna över natten och återkomma med frächa idéer tills imon :)

RSS 2.0